Manresa estrena un mural fresc i desenfadat sobre la vinya i el vi en el marc del projecte Vi_suals

L’obra, de l’artista FMF (Ferran Manalbens), reflecteix elements clau del món de la vinya com el raïm i el cep, la pedra seca, el paisatge i el vi. El mural està ubicat al xamfrà de l’avinguda Bases de Manresa i l’avinguda Universitària.

access_time
Divendres, 09 de Juny de 2023
Manresa estrena un mural fresc i desenfadat sobre la vinya i el vi en el marc del projecte Vi_suals

La ciutat de Manresa compta des d’aquesta setmana amb una obra permanent a l’aire lliure que uneix patrimoni vinícola i patrimoni artístic. Es tracta d’una pintura mural de l’artista FMF (Ferran Manalbens) que mostra el món de la vinya i el vi des d’un punt de vista fresc, esbojarrat i amb una paleta de colors molt saturada i brillant. L’obra, emmarcada en el projecte Vi_suals i la Fira ViBa, es pot veure a la confluència entre l’avinguda Bases de Manresa i l’avinguda Universitària.

L’autor de l’obra és FMF (Ferran Manalbes), un artista graduat en Belles Arts que ha treballat en l’entorn més clandestí de la cultura urbana i l’art de carrer i es caracteritza pel seu estil fresc, despreocupat i lliure que ha deixat reflectit en el mural, juntament amb personatges divertits i esbojarrats.

La mostra artística ha deixat enrere l’exposició col·lectiva d’altres anys per transmutar cap a una proposta permanent i a càrrec d’un sol artista, que deixa a la ciutat una obra relacionada amb el món de la vinya i el vi de la comarca, amb l’objectiu d’enfortir la relació entre el patrimoni vitivinícola i el patrimoni artístic.

Amb una trajectòria de deu anys, el projecte Vi_suals compta amb la complicitat de la Denominació d’Origen Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC).

Fira ViBa, un programa 100% Bages que es consolida

El projecte Vi_suals és una de les activitats relacionades amb Fira ViBa, una edició, la d’enguany, que l’organització valora molt positivament tant en assistents, com en programació i oferta gastronòmica. És per això que l’organització qualifica el 2023 com a “any de la consolidació”.

En aquesta edició han passat per l’Espai Fira del pati del Casino unes 2.500 persones que han gaudit del vi, la música i la gastronomia en un ambient distès, mentre que unes 3.000 han participat en les diverses activitats que s’han organitzat al voltant de la Fira com ara les visites de patrimoni, a cellers, la Nit del Picapolls, el sopar de la Fira i els tastos, entre altres. També s’ha notat un augment de visitants de fora de la comarca, un dels objectius marcats per l’edició d’aquest any que fa pensar en una bona evolució del projecte.

L’organització de Fira ViBa també remarca la bona acollida de les dues novetats 2023, la moneda Bacus i les dues mides de consumicions, i ha destacat el centenar de referències diferents de vins que s’hi ha pogut trobar i l’àmplia oferta gastronòmica tant en restaurants, com en foodtrucks i estands.

Els organitzadors de la Fira ViBa són l’Ajuntament de Manresa, la Ruta del vi DO Pla de Bages dinamitzada pel Consell Comarcal del Bages i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages i l’associació de privats Bages Impuls. La iniciativa rep el suport també de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra i la Generalitat de Catalunya.

(*) Peu de foto: Pintura mural de l'artista FMF (Ferran Manalbes) a la cruïlla de les avingudes Bases de Manresa i Universitària.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura