La Plana de l'Om acollirà una exposició sobre alopècia femenina per foragitar-ne el tabú

La Júlia, la Mari Carmen, l’Elisabet, la Lídia i la Núria són les protagonistes de l’exposició fotogràfica que a mitjans de juny es podrà veure a la Plana de l’Om. La mostra reivindica de forma positiva la figura de les dones que han perdut els cabells.

access_time
Dijous, 08 de Juny de 2023
La Plana de l'Om acollirà una exposició sobre alopècia femenina per foragitar-ne el tabú

La sala d’exposicions de la Plana de l’Om acollirà del 12 al 26 de juny l’exposició fotogràfica “Apelo Fotografía”, una mostra organitzada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Manresa, que té per objectiu ajudar a trencar tabús i prejudicis sobre l’alopècia femenina. Les protagonistes de les fotografies viuen en primera persona aquesta condició i la volen visibilitzar per ajudar a treure perruques i mocadors.

Els fotògrafs Jordi Marquet i Albert Planàs reflecteixen en 24 imatges d’alta qualitat una realitat que habitualment qui la pateix, especialment dones i infants, l’amaga. L’exposició mostra que l’alopècia va més enllà de la condició masculina i dels efectes de la quimioteràpia i que hi ha dones que han fet el pas d’acceptar aquesta condició sobrevinguda per causes diverses i de mostrar-se calbes.

La Júlia, la Mari Carmen, l’Elisabet, la Lídia i la Núria, les protagonistes de les fotografies, són membres de l’associació A Pelo, un grup nascut de la necessitat de compartir una realitat i d’ajudar-se mútuament. En aquesta ocasió, han decidit posar-se davant la càmera fotogràfica per ajudar aquelles dones que es troben en la seva mateixa situació i per transmetre la necessitat de trencar tabús i prejudicis, així com mirades de pena i compassió.

L’exposició s’obrirà al públic el dilluns 12 de juny a les 19 ha la Plana de l'Om amb una presentació de la regidora de Feminismes i LGTBI en funcions, Cristina Cruz Mas, i de dues membres de l’associació A Pelo, Núria Garriga i Mar Carmen Suárez.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura